Rahaniss Fotopages

By: Raha niss

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 11-Jan-2008 05:58 Email | Share | Bookmark
Minum petang

 
Jemput udang berjagung - Minum petang di Awal Muharram.....tengaharinya ada majlis makan² sempena Maal Hijrah kat kawasan perumahan, ada Imad Abdul Rahman El-Kheir (yang nyanyi nasyid tu).....merangkap tetamu undangan kot dan memeriahkan susana majlis tersebut. en. suami sempat la jugak `klik' beberapa situasi masa majlis tersebut.......akan di load kemudian...itu pun kalau rajin...



Jemput Udang berjagung --- senang saja, main campak gituuuu.

150gm udang basah
150gm tepung gandum
1/2 tin jagung kerim
bawang besar - didadu
daun kucai - tak letak pun
garam
1 biji telur
garam secukupnya
minyak untuk menggoreng

Gaulkan kesemua bahan tadi, pastu goreng.......siapppp

Quote:

maklang ~ musim² ujan ni makan apa pun laju....tekak sekarang berasa teringin nak makan dangai lah pula...pekena dengan kopi o ..perhhhhhhhhh
mamafami ~ makan tengah panas syok ...pastu cecah ngan sos, kalau dah sejuk tu kureng la skit...
tariq ~ apam balik.......baru beli tadi , hanis pun selalu guna jagung tin jugak, senang gituuuuu.
madiha ~ agaknya depa suka makan jagung plain jer kut.....sama lah ngan budak² kat rumah, kutip buang semua bawang lam jemput tu, jagung orait lagi ler....
kamalina ~ lenkali kena buh udang saja la gamaknya....
yana ~ terima kasih... dah melawat pun
hajar ~ lagi senang jemput² versi hajar ni.....
mamasya ~ sememangnya sedap wat minum petang.....sedar² dah habis sepinggan
masriyah ~ nak² taim sejuk, makan apa pun laju.
zanaz ~ cubalah versi ni pulak.....sesetengah budak² tak suka jagung letak dlm jemput² ni, kalau suka tu orait ler
MsCin ~ Waalaikumussalam MsCin...la ni dok sibuk ngan fp tu yang tak dan nak p situ tu ...dan gak p blog cin tu.....hebat gak masak² Cin tu.....teruja kat kaya ball tu, nak buat gaks nanti.
jeff ~ senang dan ringkas nak buat....masa selebihnya tu boleh bertenet
leelin ~ tak ada la best sangat.....takat jemput jagung jer tu.....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net