Rahaniss Fotopages

By: Raha niss

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 16-Sep-2008 06:00 Email | Share | Bookmark
15 Ramadhan........kolling2 1-300-88-2525

Nasi Goreng
Pizza
Baru sampai
 
 
Puding Permata Marble
Oder pizza 2 biji buat buka posa.....kul 6.45 mamat delivery dah tercegat depan gate, buat nasi goreng lada hitam, masukkan segala baki sayuran2 yang ada lam peti ais. Tak payah citer panjang2 la takat masak nasi goreng jer pun... .


Nasi Goreng Lada hitam ataupun orang putih panggil black pepper

Nasi Goreng Black Pepper

Bahan2
2 mangkuk nasi
Udang basah
2 ulas bawang putih - tumbuk dengan lada hitam
lada hitam - ikut kepedasan
1 sudu besar sos tiram
2 ulas bawang merah - dimayang
garam dan juga sayuran bunga kobis/brokoli/karot/buncis

Cara membuatnya:

1. Panaskan minyak dan tumis bawang merah hingga agak keperangan
2. Masukkan bawang putih yang telah pun ditumbuk dengan lada hitam
3. Masukkan udang basah, kacau sebentar, masukkan sos tiram dan garam, lepas tu diikuti dengan sayuran.
4. Masukkan nasi dan goreng lah sebentar.
5. Hiaskan dengan daun sup/bawang dan juga tomato.


Pizza Thai Seafood & Hawaian Chicken



Puding Permata yang dimarblekan.....jumaat lepas punya berbuka puasa.

Jumaat lepas cuti 1/2 hari petang, dalam hati tu dok plan nak buat Talam Marble lepas merayau kat Myresipi, nampak macam mudah. Dah keluar semua bahan tengok2 tepung Hon Kwee tu plak kaler hijau ...aisey rosak plan mati2 ingat plain punya tepung...tak syok pulak nak marble kaler hijau tu. Tukarlah kepada Puding Permata tetapi kali ni dimarblekan.....nak marble jugak tu.......


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net