Rahaniss Fotopages

By: Raha niss

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 31-Mar-2009 05:20 Email | Share | Bookmark
Langkawi - Mac 2009

Kereta sewa 4 hr 3 mlm
Beras Terbakar
Tapak beras terbakar- pasir ada lahh
mesti ada sesi mandi
Kat Aseania
pintu belakang kat Aseania
Teluk Burau
Teluk Burau
Pantai Pasir Hitam
 
 
Pantai tengah
 
 
Laut Andaman waktu petang
 
Pantai
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lamanya tak update kat sini......
Ada lah dekat 2 bulan lebih
Jangankan kata update nak menjengah rumah rerakan puk tak berkesempatan
Agak sibuk sikit dalam sebulan dua yang lepas ...
Tapi tak per...ni kira nak `start' semula la ni...
Masak?....ada juga tapi masakan berulang/yang sama ...ada juga yang baru, nanti ada masa kita masukkan lah ya.....

Bebaru ni ada g bercuti ke Langkawi , Kedah (mcm bercuti kt kpg halaman sendiri........tapi beza juga kan langkawi tu pulau...kampung halaman kat tanah besar ). Duk kat sana 4 hari 3 malam, tak meronda kat mana sangat pun...hajat utama pergi nak naik kereta kabel, tapi sayangnya hari yang nak pergi naik tu tutup lah pula (masa hari ke 3 kat sana)......tu lahhh hari2 sebelumnya tak nak pulak pergi naik.....nak naik hari berikutnya tak leh sebab nak kena balik awal.....kecewa la skit...tak per lain kali boleh pergi lagi....

Sambil2 tu jom layan serba sikit gambar2 masa kat sana.....
Hari pertama tinggal kat Langkasuka Beach Resort
Hari ke2 & 3 kat Aseania Resort



Kereta sewa masa kat sana..



Kat Beras Terbakar - pergi sini sebab nak beli kain batik, baca forum, dia orang kata kat sini lebih murah dan banyak pilihan lah juga....


Kalau ke Beras Terbakar jangan lupa singgah makan kat sini, dlm 500 meter rasanya dari simpang masuk ke Beras Terbakar tu, ikan bakarnya fresh dan sedap...murah pulak tu.
Lagi satu kalau lalu belakang airport menuju ke Pantai Cenang jangan lupa singgah beli/makan laksa power....jual dari van dan ada kusi meja gak kalau nak makan kat situ....


kolam kat Langkasuka Beach Resort


Pantai kat Langkasuka Beach Resort - waktu menghampiri senja






Kat Dataran Helang



Kat Teluk Burau....takat tengok ja pun, naik? tak boleh lahhhh tu semua orang punya.



Pantai Pasir Hitam & selipar kat bawah tu sekadar nak tunjuk kadar kehitaman pasir kat situ....


kat pantai mana ntah...dah lupa la....


nak naik x dapat.....takat tengok dan ambik gambar jer lah....lain kali kena p lagi naik menda alah ni...


Langkawi Geopark


Akhir sekali, sorang budak yang dah bosan tunggu mak dia yang asyik keluar masuk kedai......(dlm hati berkata `cepat lah ibu, nak balik mandi kolam pula ni' dah penat la tunggu2 ni....)
Lokasi: Depan Haji Ismail Group, Langkawi.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net